Rondrit Citaro G / Transit 2000 Deceuninck Auto’s

Zaterdag 2 juli organiseert NostalBus opnieuw een zomerrit. Dit jaar trekken we hiervoor naar het verre Westen van ons land. In het hart van West-Vlaanderen, bij exploitant Deceuninck Auto’s, zijn immers twee karakteristieke bustypes uit de ‘nillies’ aan hun zwanenzang bezig.

Mercedes Citaro G

Toen de West-Vlaamse exploitanten vanaf 2005 ook gelede bussen moesten aankopen kwamen enkele firma’s hiervoor bij Mercedes terecht. Zo kwamen bij Deceuninck Auto’s te Roeselare in 2006 drie Citaro G’s met het ‘oude’ front in dienst. Bus 550246 is anno 2022 de laatste der Mohikanen in deze provincie en komt sporadisch nog eens in dienst als reservebus.

Jonckheere Transit 2000

Tussen 2002 en 2004 kwamen bij meerdere exploitanten heel wat Jonckheere Transit 2000’s terecht zonder veel toeters en bellen: weliswaar een lage vloer (chassis B7) maar géén airco en vooral kenmerkend harde passagiersstoelen. Van ver herkenbaar aan de grote filmkast met flipdots.

Twintig jaar later blijven hier slechts een handvol exemplaren van over, waaronder de 550243 van Deceuninck Auto’s.

Beide bussen en bustypes verdwijnen tussen dit en volgend jaar van de Vlaamse wegen, een goeie reden om er nu nog eens mee op stap te gaan. De Westhoek en de Mandelstreek lenen zich perfect voor enkele leuke fotostops en een passage in Ieper zal uiteraard ook niet ontbreken.

 

Afspraak om 10u30 aan het station van Lichtervelde, we wachten op de treinen uit alle richtingen. Omstreeks 16u20 zijn we daar terug. De middagpauze wordt gehouden in de nabijheid van horeca.

 

Tickets zijn verkrijgbaar op deze pagina. NostalBus-leden betalen 13 euro, niet-leden 15 euro.

 

Graag tot dan !

Date

za 02 jul 2022
Expired!

Time

10:30 - 16:20

Location

Lichtervelde Station
Lichtervelde Station
Category

Organizer

Daan Cools
Email
daan.cools@nostalbus.be