Winterrit: huurbussen Multiobus

Winterrit: huurbussen Multiobus + special guest: newA300hyb De Lijn

Een brand zoals die bij Multiobus in Tienen komt gelukkig niet vaak voor. Multiobus zou Multiobus niet zijn als er niet snel een oplossing was, onder meer dankzij de solidariteit van en goede contacten met de andere leden van de FBAA. Zo rijden er momenteel bussen uit de vier Vlaamse windstreken rond in het Hageland, vaak wat oudere voertuigen die hier al jarenlang niet meer waren gezien. Daarbij onder meer enkele newA360 van De Decker-Van Riet of een Citaro LE van Ferry Cars.

Op 17 december nemen we van deze kortstondige situatie afscheid, omdat er na de kerstvakantie en begin volgend jaar een definitieve oplossing aankomt met 12 buitenlandse tweedehandsbussen. Deze unieke situatie blijft dus maar enkele weken meer duren. Vast staat dat het nu of nooit is, en dat er twee bussen zullen gebruikt worden voor de rit op lijnen van Van Mullem & Zonen uit Tienen. Dewelke zal afhangen van de beschikbaarheid op de dag zelf.

Tot slot is er ook bij de regie een reeks die bijna op z’n laatste benen loopt: de allereerste van honderden hybride bussen van De Lijn, de reeks 5348-5352 uit 2009 en 2010. Dit zijn tevens de allerlaatste A300 die De Lijn kocht. Een vervanging is nog niet meteen voorzien, maar de beschikbaarheid van deze reeks neemt af. Bijgevolg is dit het geschikte moment om comfortabel afscheid te nemen van de hybride NewA300, op enkele onuitgegeven locaties in Leuven.

Afspraak op 17/12 aan het station van Leuven om 10u30 (vertrek 10u35). Aankomst omstreeks 16u30. Jullie zijn warm uitgenodigd om nadien de kerstmarkt te bezoeken op 500 meter van het station.

Prijs leden: 14 euro
Prijs niet-leden: 17 euro

 

Date

zo 17 dec 2023
Expired!

Time

10:30 - 16:30

Location

Leuven Station
Leuven Station
Category

Organizer

Joachim Nijs
Email
joachim.nijs@gmail.com